De activiteiten in De Treffe worden op twee manieren aangeboden:

Activiteiten georganiseerd vanuit De Treffe: activiteiten gericht op ouderen die voorheen door de Janke Tromp werden aangeboden.

Activiteiten georganiseerd vanuit een groep, persoon of vereniging: deze groep, persoon of vereniging huurt een van de zalen en verzorgt zelf de activiteit.

Onderstaande activiteiten vinden momenteel plaats in De Treffe:

Koffieochtend
iedere donderdagochtend om half 10 staat de koffie klaar in De Treffe. Iedereen is welkom om gezellig een bakje koffie te drinken. Bij mooi weer is er een groep die een potje jeu de boules speelt. Binnen kan er een potje Rummikub of Triominos gespeeld worden.  Hou je niet van spelletjes en wel van gezelligheid? Een praatje maken is ook prima.

Breiclub
Om de 14 dagen op dinsdagochtend om 10 uur  komen de breidames bijeen. Onder het genot van een bakje koffie wordt er fanatiek gebreid.

Klaverjassen
Om de 14 dagen op donderdagavond om 20.00 uur, komen de speelkaarten op tafel en wordt er geklaverjast.

Plattelandsvrouwen
In de wintermaanden organiseert het bestuur van de plattelandsvrouwen een aantal bijeenkomsten met een spreker.

Maaltijd voor alleenstaanden
Al jaren wordt er, vanuit de Protestantse Gemeente Warns, in de wintermaanden meerdere keren een maaltijd voor alleenstaanden georganiseerd. 

Yoga
Op dinsdagmiddag en -avond is er yoga. De lessen worden verzorgd door Monica.

QiGong
Van september tot (half) april is er op woensdagochtend QiGong in De Treffe. Deze activiteit word gegeven door Ellen.
“QiGong is een onderdeel van de Chinese bewegingsleer, die men zich aanleert, om de lichamelijke en geestelijk gezondheid te behouden en te verbeteren.”

Dammen
Op dinsdagavond vanaf 20.00 uur, zijn de leden van Damclub Warns in De Treffe.

Volksdansen
Op donderdagmiddag is er volksdansen in De Treffe. 
“In deze activiteit worden dansen uit diverse landen gevarieerd in tempo en opstelling geleerd en beoefend. Volksdansen gebeurt op verschillende manieren: in een kring, op rijen of met paren. Gezelligheid staat voorop, de dansen worden stukje voor stukje aangeleerd.”